T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Çengilli İlkokulu

Çengilli İlkokulu

Telefon
0
Belgegeçer
0
WEB
https://cengilli.meb.k12.tr
Adres
Yukarı Yongalı Köyü Merkez Muş
Vizyon
Çengilli İlkokulu olarak toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, eğitim öğretim etkinliğini sevgi ile yürüten, başarının takım çalışmaları ile elde edileceğine, teşvikle artacağına inanan, eğitim öğretimin etkin olarak yürütüldüğü bir çevrede, bilimin ve kültürel faaliyetlerin olduğu bir okul olmak.
Misyon
Öğrencilerin; Bireysel farklıklarını, göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.
Başarılar
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 2011 Aralık ayında okulumuz Muş ilinde ayın okulu seçilmiştir. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 2011 Haziran ayında Konukbekler YİBO tarafından gerçekleştirilen 9.Köyler arası bilgi,kültür ve spor müsabakalarında futbol branşında okulumuz 1. olmuştur. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 2011 Haziran ayında Konukbekler YİBO tarafından gerçekleştirilen 9.Köyler arası bilgi,kültür ve spor müsabakalarında kros yarışmasında okulumuz 5.sınıf öğrencisi Ömer DEMİRCİ 2. olmuştur.
Öğretmen :3
Öğrenci :34
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :75
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Saatler
08:40-14:20
Isınma
Soba
Bağlantı
Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil
ingilizce
Ulaşım
İl merkezine uzak olduğu için gidiş geliş yapmak özellikle kışın sorun teşkil etmektedir.Yolumuz okulumuzun önüne kadar asfalttır.Okulumuz ana yola 6 kilometre uzaklıktadır.Ana yoldan okula kadar yol virajlıdır ve okulumuz dağ köyündedir.Şahsi araç olmadığı takdirde il merkezine ulaşım köy minibüsleriyle sağlanmaktadır.Köy minibüsleri hafta arasında köyden sabah kalkıp aynı gün akşam köye geri dönmektedir.
Servis Bilgisi
Servis Yok. Özel araç ile gidiş geliş yapmak isteyenler için kış ayları yollar sıkıntılı olabilir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Muş merkeze bağlı Çengilli diğer adıyla Yukarı Yongalı köyünde bulunmaktadır.Muş merkezin 45 km uzaklığında kuzeybatı yönünde Bingöl sınırındadır.Okulumuz ve köyümüz Muş ovası manzaralıdır.Köyümüz dağ köyü olup tarihi bir köydür.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine uzaklık 45 kilometredir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
Çengilli köyü insanları öğretmenlerine saygı ve hürmeti eksik etmezler. Her türlü ihtiyacınızda yardıma yetişirler. İlk atandığımda "Nereye düştüm" diye düşünebilirsiniz ama kaldıkça sevip uzun yıllar kalmak isteyeceğiniz bir köydür. Atanınca değil çıkınca üzüleceğiniz bir yerdir.
Yazdır